Agile

Herkenbaar? Na weken, maanden of zelfs nog langer werken ligt dan eindelijk het resultaat daar. Maar dit was toch niet wat de bedoeling was? De kosten, de doorlooptijd: hoger en langer dan verwacht. En ondertussen is uw organisatie ook al weer veranderd en past het nieuwe product eigenlijk al niet meer. Wat nu?

Bovenstaande zijn typische gevolgen van het werken volgens de klassieke ‘watervalmethode’. Een vaak streng gefaseerde ‘van begin tot eind’ aanpak. In sommige gevallen ideaal, als alles van te voren bekend en duidelijk is. Maar wanneer bij aanvang nog niet alle eisen en wensen helemaal helder zijn, of uw organisatie te maken heeft met in- en externe veranderingen, vaak niet de meest geschikte werkwijze.

Het werken volgens Agile methodieken kan ook voor u een oplossing bieden. Door middel van een aantal korte iteraties, typisch van twee tot vier weken, wordt stapsgewijs naar het eindresultaat toegewerkt. Na elke iteratie wordt een bruikbaar deel van het product gepresenteerd aan de opdrachtgever en andere belanghebbenden. Die vervolgens kunnen beoordelen of nog steeds de juiste route gevolgd wordt, er aan de verwachtingen voldaan wordt en of er zo nodig aanpassingen gedaan moeten worden. Kortom: volledig in controle zijn.

Natuurlijk komt er mèèr kijken bij het Agile werken dan hierboven beschreven. En zijn er nog allerlei voordelen te behalen voor uw organisatie en uw medewerkers. Maar dit is wel de kern: geen verkeerde verwachtingen, geen tegenvallende resultaten, geen onverwachte overschrijdingen van kosten of tijd.

Geïnteresseerd? Prins Management Advies en Training kan u op verschillende manieren helpen, bijvoorbeeld met een workshop “Wat hebben wij aan Agile?”, coaching bij implementatie van een Agile werkwijze als bijvoorbeeld Scrum en/of training van u en uw medewerkers.

Stuur een mail naar info@p-mat.nl om contact op te nemen!

 

©2024 P-MAT Webdesign

Zoeken